*

Nieuws

Räikkönen: ‘Een verre van ideaal weekend’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Räikkönen: ‘Een verre van ideaal weekend’

Net als teamgenoot Sebastian Vettel had ook Kimi Räikkönen geen fijn weekend op Suzuka, al stuurde de Fin zijn Ferrari nog wel naar de vijfde plek.

Waar Vettel zijn kans op de titel flink zag afnemen door motorpech tijdens de race, haalde Räikkönen de finish dus wel. Om de topklasseringen deed hij echter niet mee, na een start van de tiende plek vanwege een versnellingsbakwissel na een crash in de derde vrije training.

“Het was een verre van ideaal weekend”, vertelt Räikkönen aan Sky Sports F1. “Dat was eigenlijk voor het hele team het geval”, erkent Räikkönen na weer een baalweekend voor Ferrari, nadat het vorige week, in Maleisië, ook al technische tegenslagen te incasseren kreeg.

Räikkönen kwam in het begin goed naar voren, maar wist niet mee te doen om de topklasseringen.

“Het gaat om veel dingen die ineens uit het niets gekomen zijn en waar we vooraf geen idee van hadden”, vertelt Räikkönen, volgens wie er zeker iets moet gebeuren. “We moeten het verbeteren en oplossen”, is zijn simpele doch duidelijke conclusie.

Räikkönen begon de race zoals gezegd als tiende, op softs in plaats van supersofts, waarmee hij een ander strategie hanteerde dan de heren in de top drie.

Valtteri Bottas, vierde, volgde eenzelfde strategie als Räikkönen, maar finishte 22 seconden voor zijn landgenoot, die uiteindelijk een halve minuut achter winnaar Hamilton finishte.

Lees meer over

Ferrari Räikkönen