Kimi Räikkönen staat op het punt een verrassende uitdaging in NASCAR aan te gaan. De Fin is van plan met het nieuwe team ICE1 Racing op succes in Amerika te jagen.

De Fin werd in 2007 wereldkampioen namens Ferrari in de Formule 1, maar daarna volgden enkele teleurstellende seizoenen en wilde de Scuderia niet meer met hem verder. Daarop besloot hij de Formule 1 te verruilen voor de rallysport.

Ook zijn deelname aan het WK Rally werd nog geen onverdeeld succes. Räikkönen heeft zich nu laten verleiden naast zijn rally-optredens een avontuur aan te gaan in NASCAR. Het heeft er alle schijn van dat dit staat te gebeuren, getuige een bericht in Turun Sanomat.

Deze Finse krant heeft zich al vaker bewezen als het om nieuws over Räikkönen gaat en bovendien wordt hij zelf aan het woord gelaten. “Ik kijk er naar uit om in Amerika te racen en mezelf bekend te maken met de wereld van NASCAR”, zegt de allround-coureur.

Het is de bedoeling dat Räikkönen eerst uitkomt in de Truck Series, om daarna door te groeien naar de Nationwide- en Sprint-klasse. “Ik volg het al langere tijd. Het is een zware klasse, waarin rijders aan elkaar gewaagd zijn. Ik houd daar wel van, van die Amerikaanse racementaliteit. Het gaat een uitdaging worden, maar wel een heel leuke uitdaging.”

Het is nog onduidelijk achter het stuur van welke auto Räikkönen kruipt. Daarover is ICE1 Racing nog in onderhandeling. Meer zekerheid lijkt er te bestaan over het feit dat zijn debuut in NASCAR staat gepland voor een nader te bepalen datum in de zomer, zodat hij niet in de knoei komt met de WK Rally. Räikkönen heeft een contract met Citroën voor acht rally-evenementen.