Niemand was vandaag duidelijker in zijn bewoordingen dan Kimi Räikkönen. Zijn conclusie van de vrije trainingen vandaag? “Het was nat.”

“Erg jammer dat we niet meer regenbanden hebben om meer meters te maken”, vervolgde de Lotus-coureur zijn betoog. “Als het dit weekend blijft regenen, moet iedereen op zijn rubber letten. We konden wat dingen testen, dus we hebben onze tijd niet volledig verspild.”

Ook kon de wereldkampioen van 2007 kennismaken met de nieuwe sector, die sinds 2010 in gebruik is. “Dat was wel interessant, ja. Het gaat maar om een paar bochten. Voor veel verschil zorgt het dus niet. Hopelijk is het morgen wat beter weer. Ook als het regent moet iedereen naar buiten en dan ontstaat er vanzelf wel een droge lijn.”

“Dit gebeurt niet als het rustig is. Zo is de kans op aquaplaning groter. Als iedereen gaat rijden gaat het een stuk beter.”

Romain Grosjean eindigde de eerste training vooraan, maar hield het ’s middags bij een installatieronde. “Dit was niet de meest drukke dag”, erkende de Fransman daarom ook. “De auto lijkt snel en constant te zijn. Ook kwam ik er achter dat het oude gedeelte meer grip geeft dan de nieuwe sector.”