Lotus rijdt in Zuid-Korea met een nieuw uitlatensysteem. Het team wil hierdoor de aansluiting met de top weer vinden, maar Kimi Räikkönen was na afloop nog niet tevreden over het systeem.

“Laat ik het er maar op houden dat we er meer hadden verwacht”, vertelt de Fin, die vandaag elfde en tiende werd. “We gaan naar de vergaarde informatie kijken om te bepalen of we het op de auto laten zitten.”

Räikkönen moet nog aan het nieuwe systeem wennen. “De auto voelt op verschillende delen op de baan compleet anders aan, zelfs als je niets doet. Het is een lastig systeem. Daarom is het nog niet zeker of we ermee rijden.”

“We staan nu waar we doorgaans op vrijdag staan. Hopelijk worden we sneller en staan we morgen verder vooraan. De auto voelde vandaag nog niet goed aan en we kwamen een seconde tekort. We moeten met gemak sneller kunnen gaan.”

“Op de een of andere manier was onze topsnelheid vandaag nog niet goed. In de snelle bochten verliezen we nog te veel tijd, en daar zijn er veel van”, besluit de wereldkampioen van 2007, die vandaag veertig ronden reed. Tien minder dan teamgenoot Romain Grosjean, die na afloop eveneens niet echt blij was.

“Echt makkelijk ging het vandaag niet. We moeten nog het een en ander aan de auto veranderen zodat we de banden optimaal benutten. De zaterdagochtendtraining wordt daarom belangrijk. Dit is een aardig circuit maar niet lastig om te leren. Ik kon vandaag veel informatie verzamelen. Hopelijk is onze auto daarom morgen sneller voor in de kwalificatie.”