Romain Grosjean is in Austin de snelste Lotus-coureur, toch moet hij zijn vierde plaats afstaan vanwege een versnellingsbakwissel. Daardoor schuift Kimi Räikkönen die zich als vijfde kwalificeerde automatisch een plekje op.

Räikkönen kijkt tevreden terug. “Ik had eigenlijk een moeilijkere kwalificatie verwacht vandaag, maar de auto voelde beter dan de rest van het weekend. De afstelling is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar we zijn in de buurt. De warmere temperatuur zorgen ervoor dat de auto beter presteert. Ik start van het vuile deel van het circuit en dat is niet ideaal. Ik kan alleen maar hopen dat er iets meer grip is voor de race van morgen.”

Grosjean moet vanwege een versnellingsbakwissel vijf startplaatsen inleveren. “Ik start als negende, maar dit soort dingen horen ook bij race. De jongens hebben geweldig werk geleverd door de versnellingsbak tussen de laatste vrije training en de kwalificatie te wisselen. Dat ik ondanks de penalty nog in de toptien start is een goed resultaat. Dus afgezien van die versnellingsbak is het vandaag allemaal erg goed gegaan. Ik kijk uit naar de race en ben blij dat ik in ieder geval van de schone kant van de baan start.”