Kimi Räikkönen laat alle opties voor 2014 open. Terwijl ze bij Lotus roepen dat de Fin absoluut niet weg wil, doen er geruchten de ronde dat Räikkönen volgend jaar Mark Webber bij Red Bull vervangt.

“Er zijn meerdere opties. Dat is geen geheim” ,vertelt Räikkönen tegen Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Misschien rij ik volgend jaar wel helemaal niet in de Formule 1. Ik heb geen enkel contract. Als er iets verandert aan de situatie laat ik het weten, zo simpel is dat. Ik zal die beslissing niet zo snel maken. Dat heeft tijd nodig, welke beslissing het ook is.”

Räikkönen weet dat hij hoog staat op een aantal lijstjes van teams. Ook dat doet de ijskoude Fin niet zo veel. “Er lopen wat contracten af bij coureurs van top teams. En dan starten de geruchten. Dat is normaal in de Formule 1. Die geruchten worden niet gecreëerd door mij of mijn management, maar door de media.”

Geen haast
“Ik heb helemaal geen haast om een contract te tekenen”, vervolgt Räikkönen. “Als ik zenuwachtig was geweest had ik wel bij Lotus getekend. Ik doe gewoon mijn best en ik zie wel wat er op mijn pad komt. We hoeven deze discussie niet elke dag te voeren. Ik ga mijn beslissing in de loop van het jaar maken en dan zie ik het allemaal wel.”

“Als er morgen iets veranderd in mijn privé-situatie besluit ik misschien wel om te stoppen of iets anders te gaan doen. Daarbij is het ook nog niet zeker of ik bij Lotus blijf of niet. Ik maak de keuze en niemand anders. Als het contract eindigt is dat simpel. Het loopt af, dus het hoeft niet zo pijnlijk te zijn”, besluit Räikkönen.