Kimi Räikkönen reageert gelaten op de populariteit van de boordradiofragmenten van hem op YouTube. De winnaar van de Grand Prix van Abu Dhabi stal de show toen hij zijn team meerdere keren afkatten.

Een filmpje dat op de dag van de wedstrijd al werd geüpload is inmiddels al ruim driehonderd duizend keer bekeken. “Blijkbaar kwamen een paar van onze correspondenties in de uitzending terecht”, aldus Räikkönen in een vooruitblik op de Amerikaanse GP. “In die fragmenten kun je horen hoe graag ik geconcentreerd wil blijven, mijn werk wil doen en wil winnen.”

“Het enige dat ik wilde weten was hoe groot mijn voorsprong was op de auto achter mij. Waarschijnlijk vind je nog wel meer fragmenten van mij als je er op YouTube naar op zoek gaat. Zelfs van toen ik kortstondig NASCAR reed.”

In Amerika komt Räikkönen opnieuw in aanraking met een nieuw circuit. “Nu is het circuit voor de rest echter ook compleet nieuw. Ik weet niets van het circuit in Austin, alleen dat het Circuit of the Americas heet. Ik kom graag op nieuwe locaties en kijk erg uit naar deze race want het Amerikaanse leven vind ik erg relaxed.”