Kimi Räikkönen zegt dat hij ‘net zo goed laatste had kunnen eindigen’ na zijn elfde plaats in de Amerikaanse Grand Prix. De Fin noemt het een ’teleurstellend’ resultaat en zegt dat de snelheid ontbreekt bij Alfa Romeo.

Räikkönen heeft sinds de Grand Prix van Hongarije geen punten gepakt. De drie punten die het team scoorde in Italië en Singapore staan op naam van Antonio Giovinazzi, die ook in 2020 voor Alfa Romeo zal rijden. In Amerika leek Räikkönen weer eens in de top tien te eindigen, maar de Fin moest uiteindelijk genoegen nemen met de elfde plaats.

Lees ook: Officieel: Giovinazzi rijdt ook in 2020 voor Alfa Romeo

”Als je naar de vorige races kijkt kan je zien dat ik lange tijd heel sterk was”, zegt Räikkönen tegen Motorsport.com. ”Maar als je elfde eindigt krijg je niks, dus ik kan dan net zo goed laatste eindigen. Het maakt geen verschil en daarom is het ook zo teleurstellend”, aldus de Fin.

”Natuurlijk waren er veel positieve dingen, maar het eindresultaat blijft hetzelfde”, voegt Räikkönen toe. ”Ik had een prima eerste ronde maar ik had niet de snelheid om bij te blijven. Het ontbreekt bij ons aan snelheid en wij moeten onze banden meer gebruiken om bij te kunnen blijven. Onze banden slijten daardoor sneller en dat kost ons tijd in de race. We hadden wel een gevecht, maar de elfde plaats is teleurstellend”, aldus Räikkönen.

Lees ook: Räikkönen: ‘De F1 mag best langzamer zijn als de races beter worden’

Foto: Motorsport Images