*

Officieel: Giovinazzi rijdt ook in 2020 voor Alfa Romeo

Daan de Geus

Daan de Geus

4 november 2019 15:35

Officieel: Giovinazzi rijdt ook in 2020 voor Alfa Romeo
Motorsport Images

De Italiaan Antonio Giovinazzi rijdt ook volgend jaar voor het team van Alfa Romeo, nu de renstal heeft bevestigd in 2020 met hem verder te gaan.

Giovinazzi is bij Alfa Romeo aan zijn eerste volwaardige Formule 1-seizoen bezig, nadat hij eerder in 2017 twee races reed voor het team dat toen nog als Sauber door het leven ging en in 2018 als test- en simulatorcoureur van Ferrari fungeerde.

De 25-jarige Giovinazzi heeft het niet makkelijk bij Alfa, met de puntenteller die na negentien Grands Prix dit jaar op vier voor hem staat, terwijl teamgenoot Kimi Räikkönen er 31 heeft gepakt. “Antonio heeft het echter heel goed gedaan dit jaar en het doet me goed om te bevestigen dat hij in 2020 bij ons blijft”, zegt teambaas Frédéric Vasseur.

Volgens Vasseur heeft Giovinazzi zich goed ontwikkeld en maakt hij echt onderdeel uit van het team. “Zelfs naast een lastige graadmeter als Kimi heeft Antonio bovendien laten zien dat hij een heel snelle coureur is, en we verwachten dat hij zich nog verder ontwikkeld naarmate hij meer ervaring opdoet.”

Lees ook: Giovinazzi zelfverzekerd: ‘Niemand kan mijn stoeltje afpakken’

‘Vertrouwen terugbetalen’
Giovinazzi zelf is uiteraard heel happy met zijn contractverlenging en is ‘enorm dankbaar’ voor de steun die hij in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen van het team heeft gekregen. “Ik verheug me erop onze gezamenlijke reis te vervolgen. We hebben dit jaar veel geleerd en ik vertrouw erop volgend jaar een grote stap te zetten.”

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi vormen ook in 2020 Alfa Romeo’s rijdersduo.

Dat laatste zal nodig zijn ook: niet alleen vanwege hoe het er dit jaar qua punten voor staat in het teamduel, maar ook omdat Alfa Romeo toch lang heeft getwijfeld om door te gaan met de Ferrari-protegé, die volgens velen ook louter op voorspraak van de Scuderia een zitje bezet.

Giovinazzi zelf erkent daarbij dat er in 2020 ‘geen excuses zijn’ voor hem. “Want ik ben dan geen rookie meer. Ik wil volgend jaar daarom ook vanaf het begin van het seizoen competitief zijn en het team terugbetalen voor het vertrouwen dat ze in me hebben.”

Exit Hülkenberg definitief?
Dat Alfa Romeo doorgaat met Giovinazzi, betekent automatisch dat er geen plek bij het team is voor Nico Hülkenberg. Voor de Duitser, die weg moet bij Renault, was Alfa Romeo ogenschijnlijk de laatste kans om in de Formule 1 te blijven, nadat hij zelf aangaf dat Williams geen optie voor hem is.

Lees ook: Marko doet deur dicht voor Hülkenberg: ‘Alle vier onze coureurs onder contract voor 2020’

Lees meer over

Alfa Romeo Giovinazzi

Gerelateerd