Met een knappe zevende plaats heeft Kimi Räikkönen zich voor het ingaan van de zomerstop nog even stevig in de top van het middenveld genesteld. Geen onbelangrijke punten voor het team, volgens Räikkönen. “Dit is belangrijk, na het puntenverlies in Hockenheim.”

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar tweede plaats met tactische meesterzet

Een zevende plek is een goed resultaat voor Alfa Romeo, dat de afgelopen jaren als Sauber nauwelijks punten scoorde. Toch zat er volgens Räikkönen nog meer is, maar dankzij de karakteristieken van de Hungaroring lukte dat niet. “We hadden meer snelheid dan de McLarens, maar het is onmogelijk om hier in te halen. Helaas verloren we een positie, maar we wonnen er ook weer eentje. Dus we hadden de snelheid.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport Images.

Räikkönen denkt dat Alfa Romeo in de tweede helft van het seizoen de strijd met McLaren aan kan gaan. “We komen dichterbij, dus dat is een goed signaal. Maar we moeten ons uiteraard verbeteren.” Het team zit niet stil en doet volgens de Fin er alles aan om het gat naar McLaren te dichten. “We blijven proberen en te verbeteren. Er komen goede dingen later dit jaar. Dit is belangrijk voor het team, na het puntenverlies in Hockenheim.”