Kimi Räikkönens contract met Ferrari loopt eind dit seizoen af, maar de Fin vindt het nog te vroeg om nu al om de tafel te gaan met de Scuderia.

Dat maakt Räikkönen – die in de zomer van 2015 contractverlenging voor 2016 kreeg, ondanks veel geruchten dat hij zou worden vervangen – duidelijk ten overstaan van het Duitse Focus.

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - L to R): Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari with team mate Sebastian Vettel (GER) Ferrari in parc ferme.

Räikkönen en Vettel werken doorgaans goed als duo, maar hadden in China wat te bespreken na hun botsing bij de start.

Gevraagd of hij afgelopen weekend over een nieuwe deal heeft gesproken met Ferrari-president Sergio Marchionne, die zondag bij de race in China was, antwoordt Räikkönen van niet.

“Ik heb eind 2015 en ook begin dit jaar met hem gesproken. Dat is dan altijd interessant, maar we hebben er nu pas drie races op zitten en kunnen beter eerst even afwachten was de toekomst ons brengt.”

Vorig jaar werden Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas en Max Verstappen genoemd als coureurs waar Ferrari interesse in zou hebben, waardoor Focus ze ook nu als mogelijke vervangers noemt.

Mercedes
Behalve bij Ferrari is er ook een stoeltje bij Mercedes dat nog niet officieel gevuld is voor 2017. Lewis Hamilton ligt vast tot en met 2018, maar het contract van kampioenschapsleider Nico Rosberg loopt eind dit jaar af.

Rosberg zelf wil graag verder bij Mercedes en gaat er vanuit er ook wel uit te komen met het team, maar net als Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt ook de coureur het nog te vroeg om serieuze gesprekken te beginnen.