Kimi Räikkönen eindigde ook zijn tweede race sinds zijn terugkeer in de punten. Vandaag was hij vrijwel de hele race in de top tien te vinden. Hij eindigde in Sepang uiteindelijk als vijfde.

 

De wereldkampioen van 2007 startte de race op banden waar hij nog nooit mee had geracet. “Ik had totaal nog geen ervaring met de intermediates en regenbanden”, vertelde de Lotus-coureur na afloop. “Ik had een installatieronde ermee gereden. Het geeft een vreemd gevoel om te gaan racen met banden die je niet kent.”

 

“Ik probeerde de rest gewoon bij te houden en om op de baan te blijven. Vervolgens voerde ik het tempo op. Toen ik overschakelde op slicks duurde het ook eventjes voordat ik weer op snelheid was maar daarna ging het prima.”

 

Räikkönen hoopt dat de race in China normaal verloopt. “Hopelijk gaat het er dan normaal aan toe. Tot nu toe gaat er óf iets mis, óf het weer slaat om. Ik zou graag een normaal raceweekend zien om te kijken waar we staan. Nu weet niemand waar hij aan toe is. Toch lijkt het erop dat ons pakket redelijk sterk is.”

 

Räikkönen heeft tot nu toe al de punten voor Lotus binnen gehaald. Romain Grosjean viel opnieuw uit. De Fransman spinde in de openingsfase van de baan af.