Lotus-coureur Kimi Räikkönen twijfelt er niet aan dat hij in Zuid-Korea gewoon kan racen. “Als ik zou denken van niet, zou ik hier niet zijn”, zegt de coureur die in Singapore met rugklachten kampte.

“Het zou weinig nut hebben om helemaal naar Zuid-Korea af te reizen als ik zou denken dat ik niet kan racen”, vertelt Räikkönen, die twee weken geleden in Singapore veel last had van rugpijn, aan Autosport.

“Als ik had gedacht niet te kunnen racen, zou ik hier dus ook niet zijn”, vervolgt de Fin, die in Singapore op de zaterdag zoveel last van zijn rug had dat hij overwoog de rest van het weekend aan zich voorbij te laten gaan, maar die vervolgens op zondag een stuk minder klachten had en knap van de dertiende startplaats naar de derde plek aan de finish reed.

Räikkönen kan echter niet uitsluiten dat hij komend weekend – en daarna – volledig pijnvrij zal zijn. “Ik heb al lange tijd last van mijn rug. Singapore was niet de eerste keer dat ik klachten had, en zal ook zeker niet de laatste keer zijn.”

Hoe het komend weekend met mijn rug gaat, merken we morgen wel. Op het moment heb ik geen last, maar het is altijd moeilijk om dergelijke inschattingen te maken alvorens je in de auto hebt gezeten.”

Valsecchi
Mocht Räikkönen toch weer last hebben en niet kunnen racen, dan staat Lotus-testrijder Davide Valsecchi klaar om in te vallen.

De Italiaan, die in Singapore op zaterdag ook al klaar stond om Räikkönen te vervallen, maar dat op het laatste moment dus toch niet hoefde te doen, heeft tegenover Autosprint verklaard dat hij erop voorbereid is. “Het hoort bij mijn werk dat ik op elk moment gereed ben om in te stappen, maar het team moet uiteraard de beslissing maken of dat nodig is.”

Operatie
Zoals het er nu naar uit ziet, hoeft de GP2-kampioen van vorig jaar niet aan de bak, want Räikkönen verwacht dus geen problemen. De Fin geeft daarbij verder nog aan dat het soms gewoon een kwestie van doorbijten is en hij niet van zins is zich over de winter aan zijn rug te laten helpen.

“Mijn rug is tot nog toe elk jaar goed geweest om gewoon te gaan racen, maar soms zijn er momenten waarop ik even door de pijn heen moet. Naarmate je ouder wordt, krijg je uiteraard meer fysieke problemen, maar ik denk dat ik er wel mee kan omgaan.”