Kimi Räikkönen maakt zich geen zorgen om het feit dat Lotus technisch directeur James Allison is kwijtgeraakt. Het vertrek van Allison heeft dan ook geen invloed op zijn toekomstplannen, vertelt hij.

“Voor mij maakt het eigenlijk geen verschil”, antwoordt Räikkönen in Barcelona op de vraag hoe hij tegen het vertrek van Allison aankijkt. “Het is voor mij onmogelijk om te zeggen of dit binnen een week of een maand invloed gaat hebben op het team, of dat het helemaal geen invloed heeft”, legt de Fin uit.

“Het is bovendien niet zo dat dit iets is dat als een donderslag bij heldere hemel komt”, vervolgt Räikkönen. “Dit is iets dat door Allison en het bestuur besproken is, dus het team wist dat het er aan zat te komen.”

Räikkönen gaat er dan ook vanuit dat Lotus het wegvallen van Allison weet op te vangen: “Er lopen hier genoeg capabele mensen rond en het komt dus wel goed met ons”, denkt de nummer twee uit het kampioenschap, die in het midden laat of hij met ‘hier’ op zijn team Lotus doelt of op de Formule 1 in het algemeen.

Toekomst
Räikkönen geeft verder aan dat het vertrek van Allison geen invloed heeft op zijn beslissing om zijn aflopende contract met Lotus te verlengen of zijn heil juist elders te zoeken: “Ik heb nog geen idee wat ik ga doen en sta er op het moment ook nog niet bij stil, aangezien we pas vier races achter de rug hebben.”

“2014 is nog ver weg”, benadrukt Räikkönen. “Ik weet dat iedereen graag praat over wat ik dan ga doen, maar ik heb geen haast”, aldus de coureur die zegt zijn beslissing te laten afhangen van ‘wat ik denk dat in het algemeen het beste voor me is’.