Luiz Razia weigert bij de pakken neer te zitten nadat Marussia hem – zonder dat hij ook maar een race voor het team heeft gereden – op straat heeft gezet.

Razia’s contract werd door Marussia ontbonden vanwege betalingsproblemen van zijn sponsor(en), waarna het team Jules Bianchi aanstelde als vervanger.

In gesprek met Autosport erkent Razia dat hij ‘min of meer in shock is’ door wat er is gebeurd: “Ik ging er vanuit dit jaar in de Formule 1 te rijden, werd door Marussia gepresenteerd en heb voor het team getest, maar kwam er toch weer naast te staan.”

“Dat Marussia besloot niet met mij door te gaan, had echter niets met mijn kwaliteiten als coureur te maken, maar met externe omstandigheden”, verzucht Razia, die zoals gezegd weigert zijn Formule 1-droom op te geven: “Dit is een vervelende situatie en ik heb het nu even zwaar, maar ik ga me herpakken en proberen terug te komen in de Formule 1.”

“Twee weken geleden was ik immers nog Formule 1-coureur, en er is niets aan mij veranderd waardoor ik nu ineens niet meer geschikt zou zijn. De Formule 1 blijft dus mijn doel en het enige waarop ik me zal richten.”

De 23-jarige Braziliaan geeft verder nog aan dat hij Marussia niets kwalijk neemt. “Ik weet hoe het werkt in deze wereld en begrijp de positie waarin Marussia zit, dus ik ben niet boos of wat dan ook. Iedereen bij Marussia heeft me bovendien altijd goed en eerlijk behandeld en ze zelfs nog hebben geprobeerd me te helpen deze situatie op te lossen.”

Marussia-teambaas John Booth is op zijn beurt onder de indruk van de volwassen manier waarop Razia met de beëindiging van het contract is omgegaan, terwijl sporting director Graeme Lowdon heeft laten weten dat de deur voor de toekomst op een kier blijft staan voor Razia: “Ik heb geen problemen met Luiz en hoop dat we in de toekomst misschien nog een keer kunnen kijken of we iets kunnen doen.”