Lewis Hamilton mocht na afloop van de Grand Prix van Singapore de trofee voor de derde plaats ophalen, maar erg blij was de Brit daar niet mee. In een moeizaam raceweekend verloor Hamilton de leiding in het WK.

Al na een paar ronden begonnen de remmen van Hamilton oververhit te raken. Ook teamgenoot Nico Rosberg kampte met dat euvel. “Ik moest langzamer aan doen en toezien hoe de anderen bij me wegreden”, zegt Hamilton. “Bij mijn tweede of derde pitstop waren mijn remmen weer een beetje onder controle.”

Daardoor kon Hamilton in de slotfase van de race Kimi Räikkönen voor blijven in de strijd om de derde plek. Halverwege had de Fin Hamilton ingehaald, maar na zijn laatste pitstop kwam de wereldkampioen weer voor de Ferrari van Räikkönen terug op de baan.

Nog steeds in het gevecht
Heel blij kan Hamilton echter niet zijn met zijn derde positie. Daarvoor verliep zijn weekend te moeizaam. Geen moment kwam hij goed in zijn ritme. Rosberg was vrijwel continu sneller. “Het is zeker niet mijn leukste podium”, zegt Hamilton. “Het was een moeilijk weekend voor mij, maar ik ben blij dat ik nog op het podium sta en punten heb gescoord voor het team.”

Dat rivaal Rosberg de leiding in het WK heroverde, maakt het nog bitterder voor Hamilton. “Maar ik zit nog steeds in het gevecht”, zegt Hamilton strijdbaar. “Het seizoen duurt nog lang en ik ga er alles aan doen. Nico heeft dit weekend geweldig gereden. Hij verdient de zege volledig.”