*

Reacties: De tweede testdag in Barcelona

Daan de Geus

Daan de Geus

28 februari 2017 21:18

Reacties: De tweede testdag in Barcelona
Racepictures

Ook de tweede testdag van 2017 is inmiddels achter de rug. Max Verstappen kwam voor het eerst in actie, net als Stoffel Vandoorne en Lance Stroll. Eerstgenoemde had een fijnere dag dan de laatste twee. Een selectie van wat de coureurs – waaronder ook Mercedes’ Lewis Hamilton en Valtteri Bottas – te zeggen hebben.

Een volledig overzicht van de tweede testdag lees je hier.

Max Verstappen, Red Bull. P3, 1:22.200, 89 ronden.
“Het is prima gegaan. We hebben veel ronden kunnen rijden, ons programma weten te voltooien en maar weinig problemen gehad. Het is echter nog te vroeg om te zeggen hoe goed wij zijn in verhouding tot de rest.” (Een uitgebreidere reactie van Verstappen vind je hier!)

Stoffel Vandoorne, McLaren. P10, 1:25.600, 40 ronden.
“In de ochtend hadden we een probleem met de motor en dus besloten we die te wisselen voor de middag. Wat het was, moeten we nog achterhalen. Wel voelde ik me gelijk goed in de auto. Het is jammer dat ik niet meer rondjes heb kunnen doen, want aangezien dit mijn eerste seizoen is, kan ik elke ronde goed gebruiken. We hebben twee lastige dagen achter de rug als team, dus we hebben nu een dag nodig met veel kilometers.”

Vandoorne had geen probleemloze eerste dag achter het stuur van McLarens MCL32.

Lewis Hamilton, Mercedes. P2, 1:20.983, 66 ronden.
“Een zeer positieve dag. Gisteren ging het erom weer op gang te komen, vandaag begon de echte arbeid. Ik voel me goed in de auto. We zetten stappen. We benutten het potentieel van de auto nog niet volledig, maar leggen een goede basis.”

Valtteri Bottas, Mercedes. P7, 1:22.986, 102 ronden.
“Dit was weer een goede dag voor het team, lijkt me. We hebben alles gedaan wat op het lijstje stond. Ik heb in de middag een racesimulatie gedaan, wat niet makkelijk was met de wind die er stond, maar daar leren we ook weer van. Ik had door de wind ook nog een ‘momentje’ waarbij ik de achterkant verloor, maar dat was niets serieus. Zoiets hoort er ook bij tijdens de tests: je zoekt naar de limiet.”

Magnussen in de pits, al was hij vaker op de baan te vinden.

Kevin Magnussen, Haas. P4, 1:22.204, 118 ronden.
“Ik reed meer ronden dan wie dan ook, wat onze dag goed samenvat. Het gaat ook om meters maken, om kleine problemen zo snel mogelijk te vinden. Ik ben blij met hoe het werken met het team gaat.”

Esteban Ocon, Force India. P5, 1:22.509, 86 ronden.
“Ik had een fijne eerste dag in de VJM10. We zijn pas net begonnen, maar de eerste indruk is positief. Het enige probleem was een olielek vlak voor lunch, maar we verloren daar gelukkig niet veel tijd door.”

Daniil Kvyat, Toro Rosso. P6, 1:22.956, 68 ronden.
“Voor mij was dit een redelijke eerste dag met de STR12. We hebben veel kunnen rijden, maar ook wat tijd verloren. Dat hoort er echter bij. Er valt nog veel te ontdekken en daar is deze test ook voor.”

Stroll, voor zijn spin en het vroege eind van zijn dag.

Lance Stroll, Williams. P11, 1:26.040, 12 ronden.
“Er was weinig grip en ik verloor de controle. Ik spinde door het grind, maar wist nog wel terug te komen naar de pits. Helaas was de voorvleugel beschadigd en hadden we geen reserve bij ons. Mijn dag kwam zo tot een ongelukkig einde. Het is echter nog vroeg in het jaar. We hebben nog veel testdagen te gaan.”