Hoewel de McLaren Jenson Button in de morgen nog in de steek liet, bleek hij aan het eind van de eerste testdag de snelste te zijn. Ook Mercedes en Marussia kenden problemen, terwijl Force India en Sauber een flink aantal ronden kon rijden. Hieronder de reacties.

Button (eerste): “De rondetijden betekenen niks, al was ik wel verrast toen ik mijn tijd zag. Voor een eerste dag was het zeker goed, ondanks het brandstofpompprobleem. De auto voelt goed en belangrijk is ook dat het werk van de simulator overeenkomt met de nieuwe wagen.”

Webber (tweede): “De auto voelt hetzelfde als vorig jaar, dus daar ben ik blij mee. Het enige verschil zit hem in de banden. Het was zoals een vrijdag tijdens Grand Prix weekends in bepaalde opzichten. Er zijn nog wat kleine dingetjes, maar over het algemeen is het zeer bemoedigend.”

Grosjean (derde): “Het is lastig om te vergelijken, maar al na vier of vijf rondjes had ik de snelheid te pakken, zelf zonder goede set-up. Ik moet zeggen dat de auto nu al een stap voorwaarts is vergeleken met die van vorig seizoen. McLaren ziet er erg snel uit, dus daar kunnen we nog wat van leren.”

Di Resta (vierde): “We hebben een flink aantal ronden kunnen rijden en dat is positief. We hebben vandaag de aerodynamica getest en vergeleken hoe de auto zich verhoudt tot de simulator. Ik voelde me prettig in de auto. Het gedrag van de banden is een belangrijke factor, daar hebben we ons scherp op geconcentreerd vandaag.”

Ricciardo (vijfde): “Ik ben positief over vandaag. Maar ik wil ook niet al te positief zijn, want dat kan later teleurstellingen opleveren. Deze test moet je een beetje met een korreltje zout nemen, omdat het asfalt veel grover is dan de circuits waar we op racen. We hebben zeker progressie gemaakt, maar dat is logisch. Dat is namelijk altijd het geval.

Massa (zesde): “Afgelopen jaar was meteen al duidelijk dat onze auto niet goed was. De F138 is een wereld van verschil. De balans van de auto is goed en de achterkant van de auto voelt ook prima aan. We hebben uiteraard nog wat werk te doen, maar ik ben zeker niet ontevreden over de eerste dag. De tijd van Button is overigens een supertijd.”

Hülkenberg (zevende): “Gelukkig ging de aanpassing aan de Sauber erg goed. Toen ik tegen ze racete, waren ze altijd goed in topsnelheid en hogesnelheidsbochten. Dat was ook nu het geval. Het belangrijkste is dat de auto betrouwbaar is en dat de dag goed is verlopen.”

Nico Rosberg (achtste): “We hadden een elektrisch probleem. Het team heeft het meteen aangepast om het probleem in de toekomst te voorkomen. Natuurlijk wil je in dit stadium van het seizoen zo veel mogelijk kilometers maken, maar mijn eerste indruk is erg positief. Het gedrag van de auto was erg prettig gedurende de ronden die ik reed.”

Chilton (elfde): “Dit ging niet zoals ik had gehoopt. In de ochtend ging het allemaal nog goed. Het is puzzelen omdat we voor het eerst met KERS rijden. Na de lunch voelde ik tijdens mijn tweede snelle ronde ineens iets raars aan de achterwielophanging. Het team is op zoek naar een oplossing, maar tot dan toe ging het erg goed.”