Mercedes kwam in twee testdagen tot slechts 29 ronden. Maar bij andere teams gaat het juist voorspoedig. Hoe ervaarden de coureurs zelf de tweede testdag?

Di Resta (tweede): “We hebben veel ronden kunnen rijden en ons programma kunnen afronden. We hebben wat aerodynamica getest en daarna wat set-ups geprobeerd. Testen is een goede manier om de auto goed te leren kennen omdat je er bij de raceweekends meestal geen tijd voor hebt. De auto voelt goed aan.”

Ricciardo (derde): “In de morgen deden we korte runs en in de middag lange. Vandaag hebben we ook de medium band gebruikt, terwijl we gisteren alleen maar op hard reden. We konden dus mooi een vergelijking maken hoe de banden zich verhouden op dit circuit. We kunnen tevreden zijn over deze dag. Ik heb weer een beetje meer geleerd over de nieuwe auto.”

Webber (vierde): “We hadden een behoorlijk uitgebreid testprogramma en we hebben dat goed afgewerkt. Het was een goede dag voor het team. De lange runs gingen goed en ik kreeg ook meer vertrouwen in de verschillende nieuwe onderdelen aan de auto. Ik was verrast door het grote aantal ronden dat ik heb gereden. Ik kan pushen met deze auto en dat geeft me vertrouwen.”

Hülkenberg (vijfde): Öpnieuw een aardig succesvolle dag. We hebben de verschillende compounds vandaag getest: zachte, medium en harde banden. Dat leverde interessante data op. Daarnaast heb ik ook nog wat lange runs gedaan en was het voor de rest doorgaan met de nieuwe auto te leren kennen. Een positieve dag.”

Massa (achtste): We hebben ons honderd procent gericht op de aerodynamica en de uitlaat. In de morgen heb ik zelfs geen serieuze ronde gereden omdat we zo de prestaties van de aerodynamica beter konden analyseren. Het duurde allemaal wat langer dan gedacht, maar in de middag heb ik toch nog drie lange runs kunnen doen. Met die informatie kunnen we vooruit de komende dagen.”

Maldonado (negende): “In de ochtend hadden we een probleem aan de koppeling, maar in de middag hebben we goede runs kunnen rijden. We hebben een boel data verzameld en ik raakte ook gewens aan mijn nieuwe race engineer. De sfeer in het tam is goed.”

Rossiter (tiende): “Het was geweldig om weer in een Formule 1-auto te rijden en ik was meteen onder de indruk van de auto. Het is pas de tweede dag, maar de auto voelt goed in balans en heeft potentie. Ik heb al wat werk in de simulator gedaan en kan op deze manier ook de echte auto beoordelen. Morgenochtend ga ik daar mee verder.

Van der Garde (elfde): “We hebben gisterenavond laat nog wat veranderingen doorgevoerd en die zijn goed uitgepakt. We hebben twee dagen op rij geen echte problemen gehad, waardoor ik 150 ronden hebben kunnen rijden. Ik voel me ook steeds comfortabeler in de auto. Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn met onze prestaties.”   

Razia (twaalfde): “In de morgen ging het best goed. Ik raakte gewend aan alle knopjes op het stuur en de banden. Maar toen ineens was daar het probleem met de motor en moest ik stoppen. Dat zorgde voor veel problemen en uiteindelijk was er geen tijd meer om nog terug de baan op te gaan. Morgen beter.”