Twee auto’s aan de finish, daar zijn ze bij Virgin Racing wel blij mee. Veel meer dan dat zat er namelijk niet in.

Timo Glock en Jérôme D’Ambrosio finishten als negentiende en twintigste en bleven daarmee alleen de HRT van Narain Karthikeyan voor. Veel tempo zit er echter nog altijd niet in de MVR-02 en daarom kijkt teambaas John Booth vast vooruit.

 

“Na vijf races hebben we op allebei onze auto’s de verplichte gebruiksduur van de versnellingsbak gehaald”, zegt Booth. “Dat is een enorme verbetering ten opzichte van vorig jaar. Nu we de betrouwbaarheid onder de knie hebben, kunnen we ons gaan richten op de prestaties.”

 

Voor de coureurs viel er dus weinig eer te behalen in Spanje. “Een redelijke race”, noemt Timo Glock zijn optreden. “Liuzzi kwam me in de eerste bocht voorbij, maar daarna kon ik hem vrij makkelijk passeren. Ik heb uit de auto gehaald wat er in zat, en we hebben ons goed aanpast aan de blauwe vlaggen, dus ik kan niet ontevreden zijn.”

Jérôme D’Ambrosio kende na zijn door technische problemen gehinderde kwalificatie een betere race. “De eerste stint ging goed, maar toen de koplopers on achteropkwamen, werd alles anders. Op dit circuit is het heel moeilijk om aan de kant te gaan zonder veel tijd te verliezen. Bovendien had ik een klein probleem met de remmen, maar niets ernstigs. Ik ben best tevreden.”