Daniel Ricciardo is volgend sezioen de teamgenoot van Sebastian Vettel bij Red Bull Racing. Dat heeft het team maandagavond bekendgemaakt

Daniel Ricciardo was al enige tijd de voornaamste kandidaat om de vertrekkende Mark Webber te vervangen. Omdat Red Bull steeds zei geen haast te hebben met de bekendmaking van zijn nieuwe coureur, komt het nieuws toch nog onverwacht. Met de aanstelling van Ricciardo zal de transfercarrousel de komende tijd wel weer een paar versnellingen langzamer gaan draaien. Meerdere rijders aasden immers op het zitje.

Christian Horner prijst zijn nieuwe rekruut alvast de hemel in. “Daniel is een groot talent. Hij heeft de juiste houding om voor Red Bull Racing te kunnen rijden en het was niet meer dan logisch dat onze keuze op hem gevallen is. Hij is al sinds 2008 opgenomen in het Red Bull-talentenprogramma en heeft sindsdien in alle klassen waarin hij racete laten zien dat hij een winnaar is. Hij wordt ongetwijfeld een grote ster.” Red Bull meldt dat het Ricciardo voor ‘meerdere jaren’ heeft vastgelegd.

Zelf heeft de toch al goedlachse Ricciardo een nog grotere smile dan we van hem gewend zijn. “Ik voel me op het moment goed, erg goed zelfs”, laat hij weten. “Al sinds mijn debuut in de Formule 1, in 2011, hoopte ik dat dit zou gebeuren en sindsdien is bij Red Bull het geloof in mijn kunnen toegenomen. Volgend jaar rij ik voor een team dat kampioenschappen kan winnen en er zal heel wat van me verwacht worden, maar daar ben ik klaar voor. Ik kijk er enorm naar uit om de teamgenoot van Sebastian Vettel te worden.”

Daniel Ricciardo is op 1 juli jongstleden 24 jaar geworden. Hij debuteerde in 2011 tijdens de Grand Prix van Engeland in de Formule 1, toen Red Bull hem parkeerde hij het HRT-team. Daar deed hij voldoende ervaring op om in 2012 zijn eerste volledige seizoen voor Toro Rosso te rijden. Dit jaar rijdt de Australiër opnieuw voor het satellietteam van Red Bull Racing. Hij staat momenteel veertiende in het wereldkampioenschap met twaalf punten.