Red Bull en Honda hebben in Bakoe de eerste gesprekken gehouden over een motordeal voor 2019, met Red Bull dat afweegt of het er beter aan doet verder te gaan met Renault of over te stappen naar Honda.

Honda-topman Yamamoto.

“Positief”, zo omschrijft Honda-topman Masahi Yamamoto de meeting in Azerbeidzjan, ten overstaan van Formula1.com. “Het ging er vooral om naar elkaar uit te spreken wat we van elkaar verwachten.” Dat ging dus goed, volgens Yamamoto, die aangeeft dat beide partijen ’tevreden’ weer van tafel opstonden. “We hebben ook een goede relatie. Dit was pas het eerste gesprek, maar het is een goed begin.”

Red Bull en Honda zijn ook geen vreemden van elkaar: Red Bulls juniorteam Toro Rosso is voor dit jaar immers van Renault- op Honda-motoren overgestapt, met Red Bull dat uiteraard nauw betrokken was bij die deal.

Red Bulls huidige motorleverancier Renault heeft er bij het team op aangedrongen medio mei te willen weten waar het aan toe is, al wil het team zelf liever wachten tot de zomerstop met het nemen van een beslissing.

De verwachting is ondertussen dat zowel Renault als Honda bij de Grand Prix van Canada van begin juni een update brengt. Wat dit alles qua tijdsplanning voor Red Bulls beslissing betekent, is nog niet duidelijk.

Het team van Max Verstappen houdt de ontwikkeling van de Honda-V6 sowieso al langer nauwlettend in de gaten. Verstappen is in de herfst van 2017 ook met Red Bulls Helmut Marko naar de Honda-fabriek in het Japanse Sakura geweest om te kijken. Verstappen ondertekende kort daarop een nieuwe Red Bull-deal die hem tot en met eind 2020 bij het team houdt.