Red Bull Racing heeft op zijn eigen circuit nog niet de indruk kunnen wekken dat het zondag in de buurt van de Mercedessen kan blijven. Maar, zo stelt Daniel Ricciardo, dat kan nog komen.

Het decor van de eerste Oostenrijkse Grand Prix in elf jaar mag dan in naam verbonden zijn aan Red Bull Racing, voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo is de Red Bull Ring natuurlijk net zo goed een nieuw circuit als voor hun collega’s. Een uitzondering daargelaten, want de veteranen Alonso, Räikkönen en Button redden in 2003 al op het circuit, dat toen de voorlopig laatste editie van de Grand Prix van Oostenrijk vierde.

Dat Vettel allesbehalve gepokt en gemazeld is op het circuit bleek in de eerste vrije training, toen hij bij het opkomen van het rechte stuk een dubbele pirouette maakte, maar wonderwel niks raakte. Even later hobbelde Ricciardo op diezelfde plek ook over het gras. Beide heren maken in hun praatje na de training echter geen woord vuil aan hun vrije figuren.

“We hadden het vanmorgen moeilijk”, is het enige dat Vettel zegt over zijn wegligginsproblemen. “We zijn beslist niet de favorieten voor de zege dit weekend, al zouden we dat in onze thuisrace nog zo graag willen.” Met de vijftiende en de zesde plek is er weinig redden om aan Vettels woorden te twijfelen.

Ricciardo bracht het er nauwelijks beter vanaf. De Australiër eindigde de sessies als dertiende en achtste. “We hebben vandaag enorm veel geleerd”, zegt hij. “Ook hebben we veel dingen geprobeerd. Sommigen werkten, anderen niet, maar zo gaat dat in een vrije training. Ik denk niet dat we zo snel zullen zijn als de Mercedessen, maar op basis van vandaag denk ik dat we misschien het op een na beste team kunnen zijn. Maar dan moeten we nog wel wat snelheid vinden.”