Red Bulls concurrentie is gewaarschuwd. Sebastian Vettel won de openingsrace met gemak en deed dat zonder KERS. Het team overweegt echter om het systeem in Maleisië in te zetten.

De Oostenrijkse formatie zal na de twee trainingen op vrijdag een besluit nemen of het de rest van het weekend ook KERS werd gebruikt. Volgens de concurrentie deed het dat in Australië ook al. Kortstondig dan. Zo zouden Sebastian Vettel en Mark Webber alleen bij de start gebruik hebben gemaakt van een klein KERS-systeem om voor een perfecte start te zorgen. Volgens de informatie tijdens de race zat er echter geen regeneratiesysteem in de auto.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, overweegt nu om het systeem in Maleisië wél in te zetten. In Australië besloot het team op de valreep om toch geen KERS te gebruiken. “We besloten dat in Melbourne op het nippertje”, stelde de Engelsman tegen BBC Radio 5 Live. “Het was een collectief besluit omdat we niet wisten of we er in Melbourne van zouden profiteren. Het enige voordeel dat je zou kunnen hebben was bij de start.”

“Op andere circuits heb je meer profijt van het systeem. In Australië reden we er vrijdag zonder problemen mee. We hadden er echter onvoldoende vertrouwen in omdat we er niet heel veel mee hadden getest. Nu is dat vertrouwen gegroeid omdat we meer meters hebben gemaakt. Hopelijk loopt het op de vrijdag in Maleisië ook vlekkeloos zodat we er mee kunnen racen.”

Horner ziet het wel zitten om KERS te gebruiken. Het levert volgens hem zo’n drie á vier tienden per ronde op. De concurrentie kan zijn borst dus waarschijnlijk opnieuw natmaken. “In de vorige race was het niet zo’n probleem om KERS niet te gebruiken. Het blijft echter zo dat je er 80 pk extra mee krijgt. Over een ronde kan dat je tussen de drie en vier tienden opleveren.”