Red Bull voert aanpassingen door aan de wheelguns om herhaling van het pitincident in Duitsland te voorkomen. Mark Webber werd te vroeg weggestuurd en verloor zijn wiel in de pitstraat, waarbij een cameraman gewond raakte.

Red Bull heeft uitgezocht hoe het mogelijk was dat Mark Webber werd weggestuurd terwijl zijn rechterachterwiel nog niet was bevestigd. De monteur bleek per ongeluk het signaal te hebben gegeven klaar te zijn. 

Bij de eerste poging het wiel te monteren ging de wielmoer er niet goed op. De monteur wilde daarom een andere moer pakken. Maar terwijl hij de wheelgun ontgrendelde, gaf deze een onverwachte terugslag en schoof zijn duim op de knop die aangeeft dat hij klaar is. De lollipopman stuurde Webber derhalve op pad, terwijl er niets was om het wiel op zijn plaats te houden. 

Red Bull gaat de wheelguns nu dusdanig aanpassen dat bij onverwachte bewegingen de duim niet richting de OK-knop gaat, maar er juist vandaan. Ook kijkt het naar mogelijkheden om geen gereedsignaal te geven zo lang de trekker is ingedrukt of de wheelgun in herstelmodus staat. Bovendien wordt de lollipopman opgedragen dat wanneer er iets misgaat, de auto tegen te houden totdat hij een duidelijk signaal krijgt van alle bandenwisselaars. 

Voor het weekend publiceerde Red Bull nog een video hoe een pitstop wel zou moeten verlopen. In een gecontroleerde omgeving wisselde het alle wielen in 2,05 seconden:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.