*

Red Bull-top euforisch: “We hebben raak geschoten met de RB15”

Redactie

Redactie

14 februari 2019 07:58

Red Bull-top euforisch: “We hebben raak geschoten met de RB15”

De geluiden uit het Red Bull-kamp na de launch gisteren zijn bijna euforisch te noemen. Teambaas Christian Horner is verguld met de eerste gereden meters van de RB15. “Het is altijd geweldig om een nieuwe auto voor het eerst de baan op te zien gaan. De RB15 is onze eerste auto met een Honda power-unit.”

“Hij ziet er fantastisch uit in deze eenmalige livery. Natuurlijk staat deze dag in het teken van filmen, maar het is ook een waardevolle kans om te controleren of alle systemen werken en of de auto fundamenteel in orde is, voordat we volgende week naar Barcelona afreizen, waar het hopelijk wat warmer is!”, aldus Horner.

Lees ook: Red Bull onthult de nieuwe auto van Max Verstappen

Foto: Red Bull

Waar het gisteren dus nog ging om een zogenaamde filmdag met beperkte kilometers, wordt er vanaf aankomende maandag echt begonnen met testen. Horner: “We hebben acht testdagen voor de boeg en het is belangrijk dat we zoveel mogelijk op de baan zijn en daar zoveel mogelijk uithalen, voor het nieuwe seizoen met de eerste race in Melbourne.”

Max Verstappen mocht gisteren meer dan dertig rondes rijden op het verkorte circuit van Silverstone en ook zijn eerste indruk was positief. “Gelukkig geen problemen, nu kunnen we gedegen gaan testen om meer te leren en om de auto en de motor beter te begrijpen. Tot dusverre, gaat het goed”, aldus Max Verstappen.

Helmut Marko is zoals elke keer de afgelopen maanden ook deze week weer goedgeluimd. “Het is een typische Newey-auto. Alles, inclusief de koelinlaten, is afgestemd met Honda. De auto reed probleemloos vanaf de start tijdens de shakedown.”

Lees ook: Verstappen ongeduldig: Ik wil gewoon beginnen