Red Bull heeft delen van een oorspronkelijk voor de Grote Prijs van China bestemde update naar voren gehaald en introduceert deze nu al bij de seizoensopener in Australië op de RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly.

Dat vertelt Helmut Marko in de talkshow ‘Sport und Talk aus dem Hangar 7’ van de aan Red Bull gelieerde zender ServusTV. “Onze technisch directeur Adrian Newey heeft delen van de ‘China-update’ met druk en geweld naar voren geschoven, zodat we deze in Australië al op onze auto hebben”, zegt hij.

Lees ook: Verstappen: ‘Van het weekend gaan we zien of we het gat hebben gedicht’

Volgens Marko is dit er een gevolg van dat Newey ’tot op het bot gemotiveerd is’ en de rest van het technische team dus flink heeft aangespoord om bepaalde upgrades komend weekend al op de RB15 te krijgen, in plaats van pas half april bij de Grote Prijs van China, de derde race van het jaar.

Niemand minder dan Marko zelf stelde kort na de wintertests nog dat het maar de vraag was of Red Bull updates zou hebben in Melbourne, nadat het enkele nieuwe onderdelen niet goed had kunnen evalueren na Gasly’s crash in de tweede testweek. Nu komen er dus toch gelijk upgrades.

Lees ook: Red Bull-top euforisch: “We hebben raak geschoten met de RB15”

‘De beste Red Bull’
De RB15 is volgens Marko hoe dan ook ‘de beste, duurste en technisch meest geavanceerde’ bolide uit Red Bulls geschiedenis. De Oostenrijker is daarbij nog altijd van mening dat Ferrari er qua race pace het beste op staat: “Maar wij zitten voor Mercedes”, blijft hij stellig.

Helmut herhaalt: ‘Vijf zeges’
Wat Marko tevens herhaalt, is dat hij er alle vertrouwen in heeft met de nieuwe motorleverancier Honda. Vijf zeges zijn nog altijd het doel, zo benadrukt hij. “Vorig jaar haalden we er immers vier, dus ik vind vijf echt niet onrealistisch, nu we een motor met meer vermogen hebben. Ik hoop zelfs dat het er meer worden.”

Lees ook: ‘Minstens vijf zeges en de titel’: Dat verwacht Marko dit jaar van Verstappen