Als Red Bull ‘minstens vijf overwinningen’ pakt en Max Verstappen eind 2019 tot kampioen gekroond wordt, is Helmut Marko een gelukkig man. Het Red Bull-kopstuk zet hoog in voor het aankomende seizoen.

Twee, drie, vier – dat staat voor de afgelopen drie seizoenen op Red Bulls erelijstje bij het aantal zeges te lezen, en als het aan Helmut Marko ligt trekt het team die stijgende lijn dit jaar door. “Wij moeten op eigen kracht races winnen, en ik verwacht minstens vijf zeges”, verklaart de Oostenrijker ten overstaan van SpeedWeek.

Een ambitieus streven van de Red Bull-topman, voor wie er geen twijfel bestaat wie zich straks op 1 december na de finalerace in Abu Dhabi wereldkampioen mag noemen. “Dat lijkt me duidelijk: Max Verstappen.”

Lees ook: Verstappen kan niet wachten tot Australië ondanks slechte laatste testdag

‘Ferrari het sterkst’
Marko spreekt zijn verwachtingen uit ondanks dat hij denkt dat Ferrari als sterkste team richting Australië afreist voor de seizoensopener: “Maar na Ferrari komen wij, en pas daarna Mercedes”, schat hij in.

Marko zinspeelt er echter wel op dat Red Bull nog wat updates heeft voor de race in Melbourne. “We hebben ook op de laatste dagen van de wintertests al wat onderdelen van de Melbourne-specificatie gebracht.”

Kijk – Video: Tom Coronel blikt vooruit op F1-seizoen 2019: ‘Het wordt tijd voor Ferrari’

‘Beste winter sinds 2014’
Dat Red Bulls kopstuk er zoveel vertrouwen in heeft, komt omdat het team ‘de beste winter’ heeft gehad sinds de introductie van de hybride krachtbronnen in 2014. Als reden wijst hij naar de overstap van Renault- naar Honda-motoren. “Ondanks de tweede crash van Pierre Gasly hebben we, dankzij de betrouwbaarheid van de Honda, namelijk ongelofelijk veel kilometers kunnen rijden.”

“Door de vele ronden die we hebben afgelegd, hebben we al veel aan de setup van de auto kunnen doen. We zijn daardoor beter voorbereid op de eerste race van het jaar.”