Natuurlijk, hij heeft er weer zin in en het gevoel is positief na de wintertests: “Maar dit weekend zien we pas echt of we het gat naar Mercedes en Ferrari hebben gedicht”, zegt Max Verstappen in de aanloop naar de seizoensopener in Australië.

“Ik verheug me er altijd op naar Australië te gaan en ben er helemaal klaar voor om weer te gaan racen”, vertelt Verstappen. “De winter duurde me namelijk weer lang, zelfs met de seizoensstart die dit jaar een week eerder is!”

Het weekend in Melbourne is daarbij ‘altijd interessant’, zo haalt de Red Bull-rijder aan: “Want niemand weet waar hij staat, zeker met de reglementswijzigingen – en voor ons natuurlijk ook met onze nieuwe motor.”

Kijken: Verstappen en Gasly zetten Tokyo op stelten met Red Bull – Honda

Red Bull is deze winter van Renault naar Honda overgestapt. Tijdens de wintertests zelf hield Verstappen zich grotendeels op de vlakte over hoe het ging, maar de long runs (racesimulaties) zagen er ‘vrij veelbelovend uit’, zegt de Nederlander nu. “We hopen dus ook vanaf het begin competitief te zijn.”

“Ik denk ook dat we over een goed totaalpakket beschikken, maar we zien dit weekend pas echt waar we staan en of we het gat naar Mercedes en Ferrari hebben gedicht.”

Lees ook: ‘Minstens vijf zeges en de titel’: Dat verwacht Marko dit jaar van Verstappen

Het Albert Park Street Circuit is daarbij niet het makkelijkste circuit om op af te trappen: “Want het is hobbelig en er zijn een aantal snelle bochten, maar als de balans van je auto goed is, maakt dat het leuk”, besluit Verstappen.

Gasly
Teamgenoot Pierre Gasly maakt zich ondertussen op voor zijn eerste race met Red Bull, na zijn overstap van Toro Rosso. “Dus ik zie uiteraard enorm uit naar de start van het seizoen.”

“Dit wordt mijn tweede race in Melbourne en ik heb er vorig jaar erg van genoten. De sfeer is geweldig. Ik weet niet of dat komt omdat het de seizoensopener is, maar er is echt iets speciaals aan dit weekend.”

De Fransman weet dat hij dit jaar – pas zijn tweede volledige seizoen – nog veel moet leren. “Maar ik heb me er goed op voorbereid en komend weekend wordt heel bijzonder voor me, zo voor het eerst met Red Bull Racing.”