Het team van Renault heeft bevestigd dat het in 2017 niet langer samenwerkt met Total en voortaan brandstof, olie en andere smeermiddelen van BP en Castrol gebruikt.

Het klinkt wellicht apart dat Renault hiervoor met twee maatschappijen in zee gaat, maar Castrol is onderdeel van BP en Renault meldt dat beide merken aan het team verbonden zullen zijn.

“De terugkeer van BP en Castrol – twee merken met een lange historie in de autosport – is goed nieuws voor de Formule 1 en biedt nieuwe kansen voor ons team”, meent Jérôme Stoll, president van Renault Sport. “We zijn er trots op en het motiveert ons dat we met BP een technische partner en sponsor van dit kaliber hebben gevonden.”

Volgens Cyril Abiteboul, de managing director van Renaults Formule 1-team, is de samenwerking met BP en Castrol verder goed nieuws omdat brandstof en smeermiddelen een grotere rol zullen spelen in de Formule 1 in 2017. “Door de nieuwe regels met betrekking tot aerodynamica, is de afhankelijkheid van motorvermogen immers ook weer groter”, licht hij dat toe.

McLaren
De deal tussen Renault en oliemaatschappij BP zat al een tijdje in de pijplijn. De verwachting is dat McLaren binnenkort ook bekendmaakt met BP en/of Castrol te gaan werken, nadat ExxonMobil met dat team heeft gebroken en naar Red Bull is overgestapt. McLaren-coureur Stoffel Vandoorne was recentelijk al te zien in een teamshirt met Castrol-logo erop.

Doordat Renault met BP en Castrol gaat werken en Red Bull met ExxonMobil, beschikken de Franse fabrieksformatie en motorklant Red Bull volgend jaar over verschillende leveranciers.