Na het matige optreden in Silverstone is Renault blij dat er nu in ieder geval weer een auto in Q3 meedeed. Vitaly Petrov kwalificeerde zich als negende, terwijl Nick Heidfeld op de elfde plaats strandde.

“We hadden moeite de juiste afstelling te vinden en de banden op termperatuur te krijgen”, zegt Petrov. “Het geeft dus veel voldoening dat we ons doel hebben bereikt, namelijk een plaats bij de eerste tien. Ik denk dat we daar tevreden mee mogen zijn.”

Toch kan het volgens de Rus beter. “We moesten echt tot de limiet gaan om Q3 te halen, dus we hebben nog wel werk te doen”, zegt hij. “Het team heeft echter fantastisch werk geleverd en mij een fantastische auto gegeven. Vanwege de wisselende weeromstandigheden moet je telkens je rijstijl aanpassen. Maar of het nu droog of nat is morgen, we zijn er klaar voor.”

Heidfeld haalde Q3 niet, maar is niet geheel ontevreden. “Het scheelde maar drie honderdsten”, aldus de Duitser. “Dus het was zeker geen slechte sessie. We zijn op de weg terug. Hoe het morgen gaat, zal afhangen van het weer. We zijn beter als het droog is en tijdens lange runs. Punten zijn in ieder geval ons doel.”