Het rijdersduo van Renault weet niet zeker of de R31 het wel goed gaat doen op het Yas Marina Circuit. Aan stoere uitspraken wagen Bruno Senna en Vitaly Petrov zich dan ook niet.

“Ik heb echt het gevoel dat we een sterk weekend kunnen hebben als we alles goed voor elkaar krijgen, maar onze auto doet het niet goed in langzame bochten en het lijkt erop dat andere teams er wat beter voor staan”, blikt Senna voorzichtig vooruit.

“We moeten dus hard werken en zorgen dat we alles eruit halen”, benadrukt de Braziliaan. “We bevinden ons namelijk in een groepje van teams die weinig voor elkaar onderdoen en als we de andere renstallen om ons heen willen verslaan, moet alles dus helemaal goed gaan en mogen we geen fouten maken.”

Petrov durft evenmin te voorspellen hoe Renaults bolide het op het Yas Marina Circuit gaat doen. “Pas als we erachter zijn hoe de banden er functioneren, kunnen we kijken hoe we ons ten opzichte van onze rivalen zullen verhouden. Ik hoop uiteraard dat we snel zullen zijn, maar maak me er wel zorgen om dat we niet het maximale uit de auto kunnen halen, zoals ook wel eens het geval is geweest.”

Net als Senna benadrukt ook Petrov dat Renault zich komend weekend geen fouten kan veroorloven. “Het is mijn doel om punten te scoren en alles moet zonder problemen verlopen om dat voor elkaar te krijgen, maar al met al heb ik er toch best wel vertrouwen in dat we een goed weekend kunnen hebben”, besluit de Rus.