Renault-coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer vertrekken positief gestemd uit Bakoe. Dat ondanks een Grand Prix-weekend waarin zij er totaal niet aan te pas kwamen.

Magnussen finishte in Bakoe als veertiende, nadat hij vanuit de pitstraat aan de race was begonnen. “Dat is lang niet slecht”, zegt de Deen. “Dit was geen slechte race, als je kijkt naar wat we ervan hebben kunnen leren. Zo zijn we wijzer geworden over de extreme gebieden van de afstelling, en dat is goed.”

“Maar het is vooral belangrijk om van dit weekend te onthouden hoe het team rustig en positief bleef”, zegt Magnussen. “De teamleden zijn winnaars, ze zijn vaak wereldkampioen geworden. Het is voor hen heel moeilijk om dan op de laatste startrij te kwalificeren. Maar we hebben kunnen zien dat ze goed op die tegenslag hebben gereageerd.”

Racesnelheid
Palmer eindigde dertien seconden achter zijn teamgenoot als vijftiende. “We hebben weer eens laten zien dat onze racesnelheid een stuk beter is dan onze kwalificatiesnelheid en daar ben ik dankbaar voor”, zegt hij.

Zijn race was evenwel niet al te best, geeft Palmer toe. “Op mijn softs liep ik een flinke flatspot op, waardoor ik nieuwe banden moest halen. Tot dat moment ging het best goed. De supersofts deden het goed, maar de tijd die je verliest in de pits kon ik maar moeilijk goed maken. Daardoor, en doordat ik een fout maakte bij de start, was mijn lot min of meer bezegeld.”