Renault-coureurs Nick Heidfeld en Vitaly Petrov gaan er alles aan doen om sterk te presteren in Hongarije. Voor Petrov is het bovendien een soort van thuisrace.

“Er komen altijd veel Russische fans naar de Hungaroring en de sfeer op het circuit is er altijd geweldig, dus ik kom er graag en ga mijn uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten”, verklaart Petrov waarom hij gebrand is op een sterk raceweekend.

“Ik vind de Hungaroring verder een geweldig circuit en heb er goede resultaten geboekt in de GP2”, vertelt Petrov, die vorig jaar in zijn debuutseizoen als vijfde over de streep kwam in Hongarije. “Het is een vrij technische baan, dus het wordt belangrijk voor ons om de juiste set-up te vinden.”

Ook voor Heidfeld is het weerzien met het nabij Budapest gelegen circuit altijd prettig: “Ik vind het leuk om er te racen en doe het er meestal prima. Ik heb al twee keer op het podium gestaan in Hongarije, dus ik hoop dat het dit weekend weer goed gaat.”

“Ik weet bovendien dat er meestal veel Poolse racefans naar het circuit komen om Robert Kubica aan te moedigen, en dat geeft me extra motivatie om het meeste uit de auto te halen die eigenlijk aan Robert toebehoort”, zegt de coureur die de geblesseerde Pool dit jaar vervangt.

“Dit is de laatste race voor de zomerstop, dus het zou mooi zijn om vlak daarvoor nog een aansprekend resultaat te boeken. Als dat om welke reden dan ook niet lukt, maar we wel snel zijn en vooruitgang boeken, is dat niet gelijk het eind van de wereld, maar we zitten toch gewoon hoog in en mikken op een goede prestatie.”