Renault-coureurs Nick Heidfeld en Vitaly Petrov sloten de vrijdag in Barcelona als tiende en twaalfde af. Beide heren zien desondanks genoeg aanknopingspunten om het morgen beter te doen.

Heidfeld geeft aan dat hij zich vandaag vooral op het testen van de banden heeft gericht, waaronder ook de nieuwe hardere compound die Pirelli in Turkije al liet testen maar dit weekend voor het eerst in de race gebruikt.

“Die banden deden het niet zo goed als ik verwacht had”, is de duidelijke conclusie van Heidfeld. “Ze zijn aanzienlijk langzamer over een enkele ronde en ook in langere runs zijn ze minder snel dan de harde banden die we bij andere races gebruikten”, licht hij toe.

De ervaren Duitser spreekt ondanks deze teleurstelling toch nog van een nuttige dag, aangezien hij wel het een en ander aan updates op zijn Renault heeft kunnen uitproberen. “Ik denk dat we wat vooruitgang geboekt hebben”, voorspelt hij. “We moeten de informatie die we hebben nu analyseren en dan zullen we er morgen beter voor staan.”

De vrijdag verliep voor Petrov met horten en stoten. Hoewel ook hij zegt veel nuttige informatie verzameld te hebben, kampte hij ook met een defect aan zijn Kinetic Energy Recovery System.

“Ik heb daardoor wat tijd verloren en kon het systeem niet optimaal gebruiken, wat een beetje frustrerend was”, vertelt de Rus. “Door dit probleem miste ik niet alleen vermogen, maar moest ik ook de rembalans veranderen aangezien KERS ook een rol speelt tijdens het remmen.”

Ondanks dit mankement ziet Petrov de rest van het weekend toch met vertrouwen tegemoet: “Ik ben optimistisch en ben benieuwd naar wat er morgen allemaal gaat gebeuren”, besluit hij.