Renault gaat zelf niet meer geld in zijn Formule 1-activiteiten steken nu het weer een eigen team heeft. Dat vertelt Jérôme Stoll, de directeur van Renault F1, aan het Franse Auto Plus.

“We gaan nu niet ineens meer geld uitgeven dan we de laatste jaren al deden, toen we louter als motorleverancier actief waren”, verklaart de topman van Renault, dat begin deze maand na lang onderhandelen bekendmaakte het team van Lotus te hebben overgenomen.

Ondanks dat Renault zelf de portemonnee niet trekt, zal het budget van het Renault-team wel groter zijn dan dat van de voormalige Lotus-renstal. Dit omdat Renault heeft bedongen dat het extra geld uit de Formule 1 zal ontvangen in de vorm van ‘historische uitbetalingen’, geld dat het krijgt op basis van zijn verleden en verdiensten in de sport.

De verwachting is daarnaast dat Renault enkele grote sponsordeals heeft gesloten om zijn fabrieksteam te ondersteunen. Stoll legt daarom ook uit dat het budget omhoog gaat zonder dat Renault dus zelf hoeft te investeren. “Als motorleverancier krijg je geen geld vanuit de sport en kun je geen sponsoren strikken of samenwerkingsverbanden sluiten, maar als team wel. We hebben nu toegang tot veel meer middelen en zullen daar optimaal gebruik van maken”, aldus Stoll, die tot slot aangeeft dat Renault begin januari meer bekend zal maken over zijn plannen.

Foto: Stoll (rechts) met Cyril Abiteboul, de managing director van Renault F1.