Motorleverancier Renault gaat haar nieuwe krachtbron voor 2014 volgend jaar al op de op de testbank leggen, dat vertelt de manager director van Renault Motorsport Jean-Francois Caubet.

 

“Onze eerste 1.6 liter V6 motor zal halverwege 2012 voor het eerst getest gaan worden”, deelt Caubet in interview aan Nextgen-Auto.com mede. “De krachtbronnen voor 2014 zijn namelijk aanzienlijk meer complex om te ontwerpen en onderhouden dan de huidige motoren, dus we hebben een uitgebreid tijdschema opgesteld voor onze testwerkzaamheden eraan”, legt hij uit.

 

“Ons technische team is bovendien versterkt om met de extra werklast om te gaan en we voeren ook nu al allerlei berekeningen en tests uit om onderdelen van de motor te evalueren”, zo laat Caubet weten dat vooruit werken de mensen bij Renault Motorsport niet vreemd is.

 

Caubet beklemtoont verder dat de voor volgend jaar geplande eerste echte test van de volledig geassembleerde motor uiteraard pas een kleine eerste stap is in de ontwikkeling van de krachtbron: “Daarna zullen we een intensief programma afwerken om elk onderdeel van de motor – binnen de daarvoor geldende restricties – verder te ontwikkelen en finetunen.”

 

Renault is overigens niet de enige motorproducent die al ver is met de ontwikkeling van de voor 2014 bestemde motor: ook Mercedes ligt goed op schema, getuige de verklaring van de Duitse firma dat het ‘op korte termijn’ een V6 op de testbank zal leggen.

 

Renault moet volgend jaar echter niet alleen aan een nieuwe motor voor 2014 werken, maar krijgt er met Williams ook nog eens een vierde klantenteam bij. Volgens Caubet vormt dit echter geen probleem voor autosporttak de van de Franse autosportfabrikant. “We hebben extra mensen in dienst genomen zodat we kunnen garanderen dat elk team precies dezelfde behandeling krijgt”, zegt hij.

 

“Het is voor ons vooral een kwestie van organisatie en we weten hoe we er zowel binnen Renault als naar onze partners toe mee moeten omgaan. Ieder klantenteam krijgt op de baan en bij ons op de fabriek zijn eigen technische team dat ze volledig van dienst zal zijn.”