*

Renault: ‘Heel gewoon dat Magnussen met Haas spreekt’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 november 2016 09:54

Renault: ‘Heel gewoon dat Magnussen met Haas spreekt’
Racepictures

Voor Renault is het geen probleem dat Kevin Magnussen met rivaal Haas in gesprek is, ook al overweegt Renault zelf ook nog een toekomst met de Deen.

Renault-teambaas Frédéric Vasseur verklaarde eerder al tegenover Autosport dat hij nog aan het evalueren is welke coureur de beste optie is om in 2017 de teamgenoot van Nico Hülkenberg te worden. “Dat alle coureurs waar we naar kijken het zo goed doen, maakt een beslissing nemen lastig.”

Ten overstaan van datzelfde Autosport voegt Vasseur daar nu aan toe dat het ‘heel normaal is dat iedereen met iedereen spreekt, zolang ik geen beslissing heb genomen’. “Dat iedereen met elkaar praat, hoort sowieso bij het leven in de paddock”, weet Renaults teamchef.

Volgens recente berichten heeft Haas Magnussen zelfs al een zitje aangeboden, al wilde Haas-teambaas Günther Steiner dat niet bevestigen. Wel gaf de teambaas van de Amerikaanse nieuwkomer aan dat Magnussen één van de ‘twee of drie’ coureurs is waarmee het spreekt.

Vasseur, die benadrukt dat de strijd om het nog vrije Renault-zitje niet alleen tussen de huidige Renault-coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer gaat, geeft in reactie daarop aan dat: “Wij uiteindelijk onze eigen keuze maken, net zoals Günther dat zal doen voor Haas.”

Geen namen
Hoewel de Fransman geen namen noemt, is bekend dat bij Renault behalve haar huidige duo ook Manors Esteban Ocon op het lijstje staat. Naar verluidt staat Sauber Felipe Nasr daar ook op.

“Het is voor mij ook niet makkelijk een keuze te maken, maar zo is de racerij”, verklaarde Vasseur eerder al. “Ik weet dat ik een beslissing moet nemen die veel impact zal hebben op de toekomst van Renault”, weet de teambaas van het in opbouw zijnde Franse fabrieksteam.

Het gaat daarbij, zo benadrukt Vasseur, ‘vooral om performance‘. “En of de jongens goed binnen het project passen, of ze betrokken en toegewijd zijn en een goede relatie met het team kunnen opbouwen.” Naar budget, zo verklaart Vasseur, wordt niet gekeken.

Formula One World Championship 2016, Round 16, Malaysian Grand Prix, Kuala Lumpur, Malaysia, Friday 30 September 2016 - Frederic Vasseur (FRA) Renault Sport F1 Team Racing Director.

Vasseur heeft veel te overwegen.