Ondanks bemoedigende resultaten met een nieuw uitlaatsysteem, heeft Renault de auto van Nick Heidfeld toch weer voorzien van de voorwaartse uitlaten waarmee het de rest van het seizoen heeft gereden.

Heidfeld probeerde gisteren de nieuwe uitlaatconstructie (foto) uit, die de lucht weer gewoon direct naar achteren blaast. Hoewel het systeem een paar kilo zwaarder was dan het zou moeten zijn, wist Heidfeld in de buurt te blijven van de tijden van Vitaly Petrov, die met de oorspronkelijke configuratie reed.

Na een evaluatie heeft Renault besloten in Duitsland verder te gaan met het oude systeem. Het team wil de nieuwe uitlaten eerst nader testen voordat het er in de races gebruik van gaat maken. Tegenover Autosport noemt teambaas Eric Boullier de ontwikkelingen echter bemoedigend.

“De feedback is positief”, zegt hij. “Het lijkt erop dat de auto beter werkt met het nieuwe systeem. We hebben de afgelopen maanden terrein verloren met de ontwikkeling van de auto, maar dankzij de uitbreiding van onze windtunnel kunnen de ontwerpers nu weer voor een agressieve aanpak gaan.”