Bij Renault kijkt men met enige terughoudendheid vooruit naar de Grand Prix van Brazilië. Het team hoopt op een sterke afsluiter in het thuisland van coureur Bruno Senna, maar houdt er rekening mee dat het wel eens een uitdagend weekend kan worden.

“Ik heb er veel zin in mijn thuisrace, maar het kan wel eens lastig worden, want door de langzame bochten in de middensector is het een circuit dat ons mogelijk niet zo goed ligt”, blikt Senna voorzichtig vooruit.

De zorgen van de Braziliaan worden gedeeld door zijn teamgenoot Vitaly Petrov: “Het is lastig om de auto goed af te stellen voor Interlagos”, weet de Rus, die er verder rekening mee houdt dat het weer ook nog eens voor problemen kan gaan zorgen: “Het regent nogal eens in São Paulo. Vorig jaar was dat ook het geval en toen waren de aquaplanning en het zicht echt ongelofelijk slecht.”

Ook teambaas Eric Boullier houdt er rekening mee dat het wel eens een pittig raceweekend kan worden. “Ik zie er naar uit om met het team naar Brazilië te gaan en de schouders eronder te zetten, maar Interlagos is een listig circuit voor ons.”

“Dat gezegd hebbende zou het wel heel fijn zijn om het jaar er sterk af te sluiten, want dat zou een mooie beloning zijn voor al het harde werk dat iedereen dit jaar geleverd heeft. Het is daarom ook belangrijk dat we – ondanks de tegenvallende race die we achter de rug hebben – volledig gefocused blijven voor dit slotstuk, maar er gelijktijdig ook van genieten.”