Renault begint al met het plannen voor een eventueel vertrek van Carlos Sainz aan het eind van het seizoen. De Spanjaard is geleend van Red Bull en kan worden teruggeroepen.

Sainz maakte in het najaar van 2017, voor de Grote Prijs van Amerika, de overstap van Red Bulls juniorteam Toro Rosso naar Renault. Hij blijft echter eigendom van Red Bull en met Daniel Ricciardo wiens contract met het ‘A-Team’ van de energiedrankfabrikant eind dit seizoen afloopt, behoort het tot de mogelijkheden dat Sainz daar naar wordt opgeroepen.

Sainz finishte in Azerbeidzjan als vijfde: zijn beste resultaat tot op heden voor Renault.

Voor Renault is het dus afwachten wat er met Sainz gebeurt, maar het zit ondertussen niet stil, vertelt teambaas Cyril Abiteboul persbureau Reuters. “We moeten plannen maken en ons, zoals altijd, voorbereiden op het worst case scenario.” Dat zou dan zijn dat het team verder wil met Sainz, maar hij niet kan blijven. “Laten we eerlijk zijn: dat kan gebeuren, dus we moeten er rekening mee houden.”

Dat gezegd hebbende, is het niet zo dat Renault er qua manier van werken al vanuit gaat dat Sainz vertrekt. “We zijn al begonnen aan de auto van volgend jaar en onze plannen voor 2019, en hebben daar ook met hem over gesproken.” Normaal gesproken doet een team dat niet als het denkt dat een coureur mogelijk naar een rivaal vertrekt. “Maar we willen het werk voor de korte en middellange termijn ook niet schaden door nu al anders met hem om te gaan”, zegt Abiteboul, die denkt dat dit ook wel een signaal naar Sainz is.

“Voor de rest moeten we het maar zien. We hebben nog de nodige tijd om over Carlos na te denken, al zullen we dus niet wachten met het bedenken van alternatieven voor het geval hij hier niet kan blijven.”