*

Horner: ‘Sainz het alternatief als Ricciardo vertrekt’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 maart 2018 08:23

Horner: ‘Sainz het alternatief als Ricciardo vertrekt’
Sutton Images

Carlos Sainz is dé kandidaat om Daniel Ricciardo bij Red Bull te vervangen, mocht het team er niet uitkomen met Max Verstappens huidige teamgenoot.

Doorgaan met Ricciardo heeft echter de voorkeur van Red Bull-teambaas Christian Horner, die CNN vertelt idealiter met het huidige rijdersduo verder te gaan: “Want dat is in mijn ogen het sterkste coureurskoppel in de sport”, zegt hij over Verstappen en Ricciardo.

Het contract van Ricciardo loopt eind 2018 echter af en behalve dat doorgaan met Red Bull een optie is, komen er eind 2018 ook interessante stoeltjes vrij bij het rivaliserende Mercedes en Ferrari.

Ricciardo zelf heeft al aangegeven graag de eerste races af te wachten alvorens een beslissing te nemen, terwijl Horner heeft gezegd bereid te zijn de Aussie de tijd te geven, maar ook weer niet te lang op hem te willen wachten.

Renault-coureur Sainz is nog altijd eigendom van Red Bull.

“We hebben alternatieven”, verklaart Horner nu dan ook, wellicht als waarschuwingsschot. “Indien het niet mogelijk is met Daniel door te gaan, dan hebben we Carlos nog onder contract, hij is immers slechts uitgeleend aan Renault”, zegt Horner over Sainz.

Voor Verstappen is Sainz een oude bekende: hij reed in 2015 en begin 2016 met de Spanjaard bij Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso. De twee waren zeer competitief met elkaar, wat voor de nodige frictie binnen Red Bulls opleidingsteam zorgde.

Een hereniging zou dus een pikant randje kunnen krijgen. Wanneer bekend wordt wie in 2019 Verstappens teamgenoot wordt, is niet duidelijk. Red Bull-kopstuk Helmut Marko vertelde Sky Sports F1 recentelijk wel een deadline te hebben afgesproken met Ricciardo.