Renault-teambaas Eric Boullier vertelt aan Autosport dat de renstal in 2012 met een meer conservatieve bolide aan de start zal verschijnen, aangezien de revolutionaire auto van 2011 geen succes was.

Renault baarde tijdens de wintertests voor aanvang van het seizoen opzien door de uitlaten aan de voorkant van de sidepods te installeren in plaats van aan de achterkant. In combinatie met de geblazen diffusor zou dit de R31 in theorie tot een zeer competitieve bolide moeten maken, maar in praktijk pakte dat anders uit.

“Ik denk dat de naar voren geplaatste uitlaten op technisch vlak een iets te grote uitdaging voor ons waren”, erkent Boullier nu in gesprek met Autosport. “Met de bolide voor 2012 moeten we het dus wat conservatiever gaan spelen en ons niet verliezen in onze creativiteit, al blijft het zoeken naar innovatieve oplossingen en vondsten natuurlijk wel belangrijk, want dat is hoe je het verschil kan maken.”

De teambaas benadrukt verder dat Renault al druk doende is de technische afdeling te versterken, zoals er al het hele jaar in het kader van ‘reorganisatie’ mensen van en naar de fabriek in Enstone komen en gaan: “We willen het team versterken met goede technische mensen. Deze hoeven niet per se een grote naam te hebben, maar moeten wel tot veel in staat zijn”, zegt de teambaas die de afgelopen twee jaar ervaren en hoog aangeschreven krachten als Tim Densham, Bob Bell en Steve Nielsen zag vertrekken.

Boullier heeft er uiteraard vertrouwen in dat hij de boel vlot kan trekken, al vraagt hij wel om tijd. “Het kan niet zo zijn dat je als team in 2006 kampioen wordt en drie jaar later, in 2009, als achtste in het WK eindigt. Dan zit er duidelijk iets mis en is er een rommeltje van gemaakt, en ik heb tijd nodig om die rommel nu op te ruimen.”