De teams die nu nog naar de namen Renault, Lotus en Virgin luisteren, gaan vanaf volgend jaar anders door het leven. De Formula 1 Commission heeft de renstallen toestemming gegeven hun teamnamen te veranderen.

De Formula 1 Commission heeft gisteren in het Zwitserse Genève besloten dat het verzoek van deze renstallen om hun teamnaam te wijzigen in alle drie de gevallen gehonoreerd wordt. 

Door dit besluit van de F1 Commission – bestaande uit 26 personen, waaronder de twaalf teambazen, de commerciële uitbater van de sport Bernie Ecclestone, FIA-president Jean Todt en vertegenwoordigers van sponsoren, bandenleverancier Pirelli, motorleveranciers en circuits – komt er dus uiteindelijk een eind aan de situatie waarin er twee ‘Lotus-teams’ in de Formule 1 rondrijden.

Het team dat nu officieel nog Renault heet – maar niet meer van Renault is – en Group Lotus als hoofdsponsor heeft, zal vanaf volgend jaar verder gaan onder de naam Lotus, zoals het eigenlijk al wil sinds Group Lotus zich bij dit team heeft aangediend.

De renstal van Tony Fernandes, die nu nog Team Lotus heet en in het groen-geel rijdt, zal in 2012 op zijn beurt onder de naam van Caterham aan de start verschijnen.

Ten slotte is daar nog het team dat dit seizoen als Marussia Virgin Racing in de boeken staat en als Virgin wordt aangeduid. Deze renstal zal, met ingang van 2012, het Virgin uit de teamnaam schrappen en verder gaan als Marussia.

De naamsveranderingen moeten op 7 december nog wel worden goedgekeurd door de World Motor Sport Council, maar er wordt verwacht dat dat slechts een formaliteit betreft.