Renault neemt een verbeterde versie van haar V6-turbokrachtbron mee naar het Circuit of the Americas. Of de motor ook gebruikt gaat worden, beslist het ter plekke, in samenspraak met Red Bull.

Dat meldt Autosport, dat bericht dat Renault een ongespecificeerd maar ‘aanzienlijk’ aantal tokens heeft gebruikt om haar motor te verbeteren. De Franse fabrikant had er voor aanvang van het seizoen nog twaalf over en heeft gedurende dit seizoen nog niet eerder gebruik gemaakt van tokens, maar de ‘Austin-update’ zou zo omvangrijk zijn dat Renault er nu nog maar ‘een aantal’ over heeft.

Renault zal echter ook de vorige specificatie van haar krachtbron meenemen. Dit zodat het in samenspraak met Red Bull kan beslissen welke motor in te zetten, want als de nieuwe versie in gebruik wordt genomen, levert dat gridstraffen op voor Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat. Volgens informatie van Autosport zal Toro Rosso, het team van Max Verstappen en Carlos Sainz, de nieuwe motor sowieso niet gebruiken.

De nieuwe specificatie Renault-V6 bevat volgens de berichtgeving een verbeterde verbrandingsmotor en turbo. Deze componenten moeten ook de basis vormen voor Renaults 2016-motor, al is nog niet duidelijk met welke teams de Fransen dan zullen werken. De overname van Lotus is nog altijd niet officieel rond en Red Bull had eerder in alles behalve officiële zin gebroken met Renault, al wordt er nu toch weer over een verzoening gerept.