De organisatie van Bavaria City Racing heeft de eerste Formule 1-renstal binnen. Renault zal op 21 augustus in Rotterdam een demonstratie verzorgen.

Het is nog niet bekend of een van de twee coureurs, Vitaly Petrov of Nick Heidfeld, of een andere coureur uit de Renault-stal de demonstratie gaat verzorgen. De renstal is in ieder geval kind aan huis in augustus in Rotterdam.

In 2007 verzorgden Nelsinho Piquet en Heikki Kovalainen al eens een demonstratie. Ook Fernando  Alonso, Robert Doornbos en de huidige Renault-coureur Petrov gaven de Franse auto al eens in de Maasstad de sporen.

Organisator Herman Vaanholt is uiteraard blij dat Renault, dat veel ervaring heeft op het geven van demonstraties, opnieuw naar Rotterdam komt. “‘We zijn zeer blij om in zo’n vroeg stadium al het eerste team bekend te kunnen maken”, vertelt hij. “Met het Renault-team hebben we één van de meest ervaren Formule 1-teams aangetrokken op het gebied van City Racing-demonstraties.”

“Sinds 2007 hebben we een zeer goede band opgebouwd met de medewerkers van het team en verlangen zij ernaar ieder jaar terug te keren”, besluit Vaanholt.

Eric Boullier, sinds 2010 de teambaas van Renault, belooft dat Renault een spectaculaire show gaat weggeven. Al jaren hebben wij een goede band met Nederland en genieten wij de support van de vele Nederlandse autosportfans. Vanaf 2007 zijn we daarom ook aanwezig in Rotterdam. Wij zijn verheugd met de uitnodiging van de organisatie en gaan er een spectaculaire show van maken.”