Renault heeft de voormalige technisch directeur van het A1GP-kampioenschap gestrikt als teammanager. John Wickham is vanaf de race van dit weekend teammanager van de Franse formatie.

Wickham was naast technisch directeur ook operations manager van het failliete kampioenschap. De Brit was daarmee verantwoordelijk dat de A1GP zo efficiënt mogelijk werkte. Volgens Autosport gaat Wickham nu aan de slag bij Renault. Per direct: in Valencia is hij al werkzaam voor het team uit Enstone.

 

De aanstelling van Wickham is het gevolg van een onderzoek van teambaas Eric Boullier naar hoe Renault effectiever kan werken. Sportief directeur Steve Nielsen heeft vervolgens zijn ontslag ingediend en Alan Permane, de hoofdingenieur, krijgt nu een belangrijkere functie.

“Steve heeft ontslag genomen”, bevestigt Boullier. “Ik denk dat dit opnieuw een stap is om nieuwe ideeën naar het team te brengen en om dichter bij de plek te komen waar ik wil dat we staan. John kan mij daar met zijn ervaring prima bij helpen. Het gaat niet om het vervangen van een sportief directeur, maar om de verantwoordelijkheden te delen.”

“Permane krijgt meer verantwoordelijkheid op het sportieve vlak en ik wil mij ook meer focussen op het raceteam”, aldus Boullier. Nielsen blijft overigens tot en met de Grand Prix van Singapore onder contract bij Renault.