Eric Boullier, de teambaas van Renault, verwacht dat zijn renstal in Singapore aanzienlijk wat progressie zal boeken door een verdere update aan de R31-bolide.

Het team van Renault is aan een lastig seizoen bezig waarin men geleidelijk teruggevallen lijkt te zijn, maar met twee podiumplaatsen in de eerste twee Grands Prix wel goed begon aan 2011.

Sinds die eerste twee races heeft Renault het echter moeilijk gehad en is het podium verder buiten bereik gebleven, terwijl ook het scoren van punten lang niet altijd een makkelijke opgave is geweest. Dit blijkt ook uit het feit dat zestig van de zeventig punten die het team bezit in de eerste zeven races werden behaald, terwijl er in de zes races daarna dus slechts tien punten verzameld zijn.

Volgens Boullier heeft Renault de weg naar boven echter weer gevonden door de updates die het team in België en Italië op de auto had, hetgeen enigszins gestaafd wordt door de twee negende plaatsen die Renault op Spa en Monza behaalde. De teambaas verklaart nu, in gesprek met Autosport, dat er ook in Singapore weer een stap vooruit gemaakt zal worden:

“Door een productieprobleem zijn we er niet in geslaagd al onze updates in Italië al te gebruiken, dus de belangrijkste nieuwe onderdelen zullen nu in Singapore op de auto verschijnen”, legt hij uit.

“Hoeveel tijdwinst deze updates ons gaan opleveren?”, vraagt hij ook zichzelf af. “Geen idee, maar misschien wel een tiende of twee?”, oppert de Fransman, die klaarblijkelijk denkt dat de R31 er aanzienlijk door zal verbeteren: “Deze doorontwikkelingen zijn ook van invloed op de manier waarop we de auto afstellen, dus misschien leveren ze nog wel meer tijdwinst op dan twee tienden.”

Ondanks zijn optimisme heeft ook Boullier moeten constateren dat Renault er aan het begin van het jaar beter bij zat dan nu het geval is. Hoewel hij zegt dat hij weet wat de reden voor de terugval is en dat het team dat in de toekomst kan voorkomen, is de teambaas vooral blij dat Renault begin 2011 überhaupt een auto had die goed genoeg was voor het podium: “Dat was echt een reden voor tevredenheid voor ons, want het betekent namelijk dat we genoeg knowhow hebben om een goede bolide te bouwen”, legt hij uit.

“Ik ben er om die reden dan ook zeker van dat we ook volgend weer een goede auto zullen hebben, ondanks dat we gedurende dit seizoen zijn teruggevallen”, houdt hij vertrouwen voor de langere termijn.

“Zoals gezegd weten we namelijk hoe het komt dat we de ontwikkelingssnelheid van de andere teams niet hebben kunnen bijbenen en hebben we daar maatregelen tegen genomen, dus ik ben zeer positief gestemd voor de toekomst.”