Renault wil haar klantenbestand uitbreiden tot vier, maar moet daar eerst toestemming voor krijgen van de FIA, aangezien een motorfabrikant niet aan meer dan drie teams mag leveren.

Renault voorziet haar eigen renstal uiteraard van krachtbronnen, terwijl het daarnaast ook nog motoren levert aan Red Bull Racing en Team Lotus.

Met ingang van 2012, en met het oog alvast op 2013, wanneer er een nieuw motorreglement van kracht wordt, wil de Franse fabrikant graag uitbreiden en een vierde equipe aandrijven, zo bevestigt Jean-Francois Caubet, de managing director van Renault Sport in gesprek met Autosport.

Om dit voor elkaar te krijgen, zal Renault echter eerst toestemming moeten krijgen van de FIA: “Want het maximale aantal toegestane klanten is nu nog beperkt op drie”, verklaart Caubet (rechts op de foto).

“We willen daarom ook zo snel mogelijk een verzoek indienen om dit op te rekken tot vier”, vervolgt Caubet, die vanwege de introductie van de nieuwe motoren in 2013 het liefst vanaf komend jaar al met een vierde team wil samenwerken: “Want we zijn namelijk al begonnen ons voor te bereiden op de motoren voor 2013, en dat doen we in samenwerking met de teams waar we aan leveren”, legt hij zijn haast uit.

Caubet wil verder niet uit de doeken doen welke renstal het vierde team met Renault-motoren kan worden. Ook op de vraag van Autosport of het om Williams gaat, geeft hij geen eenduidig antwoord: “Het is niet alleen dat team”, zegt hij.

De geruchten dat Williams een overstap van Cosworth naar Renault overweegt, zijn overigens niet nieuw: afgelopen jaar staken deze berichten ook al de kop op. Volgens Autosport weegt Williams ook dit jaar haar opties weer af, ondanks dat het contract met Cosworth nog tot en met 2012 doorloopt.