De managing director van Renault, Cyril Abiteboul, heeft gezegd dat het Formule 1-team van Renault een leider met charisma nodig heeft voor hun line-up de komende jaren. 

”We zijn op zoek naar een coureur voor de lange temijn, een coureur die zich als ambassadeur van het merk Renault opstelt.”, vertelt Cyril Abiteboul aan Autosport. Momenteel is er veel interesse in Sergio Pérez, die naast zijn racekwaliteiten ook financieel een aantrekkelijke optie is, maar ook Valtteri Bottas, de huidige Williams-coureur, wordt in verband gebracht met Renault.

Dit betekent overigens niet dat de huidige coureurs, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, uitgesloten zijn voor een zitje voor 2017. ”Grote teams hebben vaak coureurs met charisma als Vettel, Schumacher, Rosberg etc. Dat is wat we nodig hebben.” Omdat Magnussen (23) en Palmer (25) nog jong zijn denkt Abiteboul dat er nog wel leiderskwaliteiten naar boven komen bij die twee. ”Ik wil niet zeggen dat Kevin en Jolyon de capaciteiten als leider niet hebben, maar op een gegeven moment hebben we dat echt nodig.”